30 Haagse bedrijven gaan voor elektrische taxi’s

donderdag 3 januari, 2019

Zo’n 30 bedrijven in Den Haag, waaronder Siemens, De Bijenkorf en Shell, hebben een intentieverklaring ondertekend om voor hun gasten alleen nog maar elektrische taxi’s te bestellen. Dat kan onder andere bij het eveneens nieuw geïntroduceerde ‘merk’ TEXI.

Bij de intentieverklaring Schoon Taxiververvoer zijn ook vier taxibedrijven aangesloten met een eigen vloot van elektrische auto’s waaronder Opel Ampera’s, Nissan Leafs, Kia Souls en Hyundai Ionics. Zij kunnen gebruik maken van zo’n 900 openbare laadpalen in het Haagse. In de binnenstad staan ook twee snellaadstations.

Wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie) van Den Haag presenteerde tijdens het tekenen van de intentieverklaring het nieuwe logo TEXI waaronder de elektrische taxi’s herkenbaar moeten zijn. “Zo zijn elektrische taxi’s op standplaatsen en op straat gemakkelijk te herkennen. Makkelijk te bestellen, makkelijk om naar te vragen, makkelijk om over te praten. Zo zorgen we voor schone lucht en minder lawaai in de stad”, aldus van Tongeren.

Bij de ondertekening waren organisaties als AFAS Circustheater, Apollo Crown Plaza, COMM. De Bijenkorf, De Uithof, Gemeente Den Haag, Het Nationale Theater, Madurodam, Nederlands Danstheater, The New World Campus, Total, Shell, Siemens en Zootz aanwezig. In totaal hebben zich 30 organisaties aangesloten.

Naast de lancering van TEXI gaat de gemeente Den Haag het taxivervoer aanbesteden. Het gaat om de taxiritten die de gemeente zelf nodig heeft. De gemeente wil daarbij een contract sluiten met een partij(en) die taxivervoer aan kunnen bieden zonder schadelijke uitstoot, zoals elektrische taxi’s.

Categorie: Taxidiensten
Labels: Den Haag, Schoon Taxiververvoer, TEXI