Amsterdam verlengt subsidie elektrische (lease)auto’s

donderdag 3 januari, 2019

De gemeente Amsterdam verlengt de subsidieregeling voor bedrijven die willen overstappen naar een elektrische (lease)auto tot 1 oktober. Het subsidiebedrag per voertuig blijft maximaal 5000 euro en geldt ook voor bestelauto’s. Voor (plug-in) elektrische bussen en vrachtwagens is er eveneens geld beschikbaar.

De regeling gold eigenlijk tot eind vorig jaar, het is van kracht sinds 2016. In totaal zijn er 493 elektrische voertuigen mee aangeschaft en heeft 2,6 miljoen gekost. Nu wordt er nog eens 1,5 miljoen beschikbaar gesteld tot 1 oktober 2019. Voor taxi’s geldt een andere regeling die ook is verlengd tot oktober dit jaar.

De regeling voor auto’s is bedoeld voor ‘Amsterdamse veelrijders’; mensen die meer dan 8000 kilometers in de stad rijden of dagelijks minimaal twee zakelijke afspraken hebben in de stad die met de auto worden bezocht. Een rittenadministratie, klantverklaring of een uitdraai van de agenda moet dienen als bewijs.

De subsidie kan ook worden gebruikt om een elektrische auto te leasen. De leasemaatschappij moet dan kunnen aantonen dat de elektrische voertuigen voldoen aan de subsidievoorwaarden.

De maximale subsidiebedragen voor een elektrische of plug-in vrachtauto of bus bedragen 40.000 euro.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Amsterdam