Prodrive Training wordt Prodrive Academy

donderdag 10 januari, 2019

Prodrive bundelt al zijn activiteiten onder de nieuwe noemer van Prodrive Academy. De nieuwe branding moet beter weerspiegelen dat het bedrijf is uitgegroeid tot een innovatieve speler in het vakgebied voor automotive trainingen met onder andere brede kennis van nieuwe voertuigtechnologieën, ADAS systemen en elektrisch rijden.

De één op één Prodrive Academy ADAS en EV Training

De activiteiten die Prodrive uitvoerde onder de labels Prodrive Automotive, Incentives en Professional worden tevens gebundeld onder de nieuwe naam Prodrive Academy. De activiteiten van de Race & Rally school zijn onlangs verkocht. Mark Maaskant, eigenaar van Prodrive Academy: “We willen eenduidiger richting onze klanten en de markt communiceren, met één identiteit en één gezicht in de vorm van Prodrive Academy.”

Prodrive Academy richt zich niet alleen op de automotive sector (dealertrainingen, modelintroducties, ed) maar ook op bedrijven met wagenparken – fleetowners dus. Grote corporate bedrijven, maar ook MKB en overheidsinstanties worden met zowel trainingen, coaching en advies in een veilig rijden beleid en interventies op maat geholpen. “We helpen werkend Nederland om veiliger, zuiniger en schoner onderweg te zijn”, zoals Maaskant het omschrijft.

Next-level Driving experts

Op dat laatste gebied introduceert Prodrive Academy de zogenaamde Next-level Driving experts, met kennis op het vlak van elektrische voertuigen, ADAS-systemen, speed-pedelecs, nieuwe last-mile delivery oplossingen en slimme rij-hulpsystemen. “Hun missie luidt het verkeer veiliger, schoner, zuiniger en efficiënter te maken met als uiteindelijk doel geen verkeersdoden meer en schonere lucht.”

Eerder interviewde TrendsinAutoleasing Maaskant over het gebrek aan kennis bij fleetowners, leasemaatschappijen en dealers als het gaat om elektrisch rijden. Lees hier het interview ‘Elektrisch én veilig rijden als business case’.

Categorie: Verkeersveiligheid / Training
Labels: Prodrive Academy