Fetch Car Sharing met Renaults van start in Amsterdam

donderdag 10 januari, 2019

De nieuwe autodeeldienst Fetch Car Sharing is vandaag van start gegaan in Amsterdam. Honderd elektrische Renault ZOE’s staan daarvoor klaar, in maart komen daar nog eens honderd bij. Een tweede stad in Nederland moet dit jaar nog volgen.

De eerste 100 Fetch deelauto’s staan vanaf vandaag paraat in Amsterdam

Fetch Car Sharing is onderdeel van ELC Automotive, een onafhankelijke B2B-specialist op het gebied van fleet-, rent- en leaseoplossingen voor B2B-partijen in binnen- en buitenland. Amsterdam zet vooral in op elektrische deelauto’s, ELC koos daarop de elektrische Renault ZOE vanwege de praktische bruikbaarheid (vijf zitplaatsen, vijf portieren), de ruime actieradius van maximaal 300 km en omdat de batterij extra snel kan worden opgeladen dankzij de Caméléon-lader. Tevens zegt Fetch Car Sharing dankbaar gebruik te maken van de kennis en ervaring van Renault op het gebied van elektrisch rijden; Renault is de grootste aanbieder van elektrische deelauto’s in Europa. Het Franse automerk heeft meer dan 5.000 elektrische deelauto’s rijden in verschillende grote steden in Europa.

De deelauto’s zijn ‘free-floating’, waarbij de auto’s geen vaste parkeerplaats hebben, maar overal binnen de parkeerzone in Amsterdam kunnen worden opgehaald en achtergelaten. De gebruiker betaalt geen parkeerkosten in Amsterdam zolang aan de wet en regelgeving voldaan wordt. Een team van medewerkers zorgt dat de auto’s worden opgeladen en beschikbaar zijn op strategische locaties in de hoofdstad. Welke tweede stad in Nederland later dit jaar volgt, wordt niet bekend gemaakt.

De ZOE’s komen in de plaats van de elektrische Hyundai IONIQ’s die vanaf eind 2017 in Amsterdam stonden. Alle 100 Ionics zijn eind december door de importeur weer opgehaald omdat, naar verluidt, Amsterdam heeft gekozen voor het deelproject van ELC.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: ELC Automotive, Fetch Car Sharing, Renault ZOE