Parijs en Rouen krijgen autonome shuttles

vrijdag 11 januari, 2019

In de Franse steden Parijs en Rouen komen nog dit jaar autonome shuttles als gratis verbinding tussen bestaande stations en vervoersknooppunten. De Shuttle maakt gebruik van de (openbare) busbaan. Dat maken Transdev en Torc Robotics vandaag bekend.

De autonome i-Cristal shuttle van Transdev

De shuttles, die plaats bieden aan maximaal 16 passagiers, zal  ’s nachts en buiten de spitsuren volledig autonoom gaan rijden. In Parijs gaat het rijden tussen station Massy en de campus Parijs-Saclay, in Rouen verzorgt het de aansluiting tussen het Rouen bedrijvenpark en het nabijgelegen het tramstation. De shuttles, die geen  stuurwiel of pedalen hebben, kunnen 30 kilometer per uur rijden.

Mobiliteitsbedrijf Transdev, in 20 landen actief waaronder in Nederland met Connexxion en Hermes, wil de autonome shuttles uiteindelijk integreren in haar eigen openbaar vervoersaanbod. De specialiteit van partner Torc Robotics is de automatisering van zware machines en commerciële apparatuur. Torc heeft zijn Asimov zelfrijdende autotechnologie geïntegreerd in Lexus RX en Chrysler Pacifica voertuigen.

Categorie: Zelfrijdende auto
Labels: Connexxion, Transdev