ABAX gaat rijstijl meten met ‘Driving Behaviour’

maandag 14 januari, 2019

Telematicabedrijf ABAX voegt het onderdeel ‘Driving Behaviour’ toe aan haar ritregistratiesysteem Triplog. Want een wagenpark dat efficiënt en veilig wordt ingezet, kost minder brandstof en onderhoud, is groener, zorgt voor minder ongevallen en is goedkoper te verzekeren.

In het systeem wordt zodra de versnellingsmeter een bepaalde drempel bereikt, er een bericht naar het ABAX-systeem gestuurd die de data analyseert en een rapportage genereert op basis van hard remmen, hard optrekken of scherpe bochten. Op basis van deze gegevens, creëert ABAX Driving Behaviour een score voor iedere bestuurder.

Volgens Country Sales Director van ABAX Nederland, Martijn Zewald, draagt inzicht in rijgedrag bij aan de efficiëntie en veiligheid van het wagenpark. “Driving Behaviour, waar geen extra hardware voor nodig is, blijkt een waardevolle toevoeging aan de ABAX-Triplog waar al onze klanten van profiteren om efficiënter te kunnen werken.”

Google-kaart

In het systeem wordt het ‘slechte’ rijgedrag vastgelegd in een geïntegreerde Google-kaart. Als er bijvoorbeeld één keer te hard is geremd, kan exact worden gezien waar en wanneer dat voorval heeft plaatsgevonden. Op die manier kan de bestuurder er gemakkelijk op worden aangesproken.

Het systeem helpt ook om rijtrends te visualiseren en te vergelijken. “Dan kan je gerichte training toepassen op die gebieden waar dit het meest nodig is. Door het verminderen van slecht rijgedrag en roekeloos rijden, verlaagt een fleetowner de brandstofrekening en onderhoudsfrequentie. Het wagenpark wordt groener, veiliger en blijft langer op de weg”, aldus Zewald.

Lees hier ons eerdere interview met Martijn Zewald over de uitdagingen in de ontwikkelingen van telematica in en rond de auto.

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: ABAX, ABAX Driving Behaviour