123RUIT.nl krijgt label Duurzaam Repareren

woensdag 16 januari, 2019

Alle vestigingen van 123RUIT.nl zijn succesvol duurzaam gecertificeerd door de stichting Duurzaam Repareren. Het wil hiermee een duurzaam gecertificeerd alternatief bieden in de glasmarkt die wordt gedomineerd door ketens.

123RUIT.nl bestaat uit een landelijk netwerk van tegen de dertig zelfstandige ondernemers. Begin vorig jaar zijn de gezamenlijk de stichting SZA (Samenwerkende Zelfstandige Autoglasspecialisten) begonnen. Het zijn ondernemers die zich niet wilden voegen onder de paraplu van de grote glasketens, maar wel bijvoorbeeld aan gezamenlijke inkoop willen doen.

Met het label Duurzaam Repareren toont 123Ruit.nl aan een blijvende speler te zijn in de autoglasmarkt, zegt Wilma Dijkema, secretaris van Stichting SZA. “Daarnaast vragen opdrachtgevers als verzekeraars en leasemaatschappijen om de borging van het MVO-beleid om daarmee een duurzame relatie mogelijk te maken. Waarbij onze zelfstandige ondernemers pure specialisten zijn waardoor professionaliteit en klantvriendelijkheid op een uniek hoog niveau staat. En aangezien wij geen overhead hebben, kunnen we ook nog scherp aan de wind zeilen.”

Volgens Harry Filon van de stichting Duurzaam Repareren is er voor klanten nu een goed duurzaam gecertificeerd alternatief in de markt. “Ons label heeft ook als doel het kaf en koren van elkaar te scheiden, zodat opdrachtgevers en consumenten een afgewogen keuze kunnen maken.”

Categorie: Schadeherstel / ROB
Labels: 123RUIT.nl, Duurzaam Repareren, stichting SZA