TomTom Telematics verkocht aan Bridgestone

dinsdag 22 januari, 2019

TomTom heeft haar telematicatak verkocht aan de Europese divisie van Bridgestone Corporation voor een bedrag van 910 miljoen euro. TomTom Telematics wil door de overname haar groei versnellen.

Volgens Bridgestone’s EMEA CEO, Paolo Ferrari, vormt de overname van TomTom Telematics een perfecte match en worden de gezamenlijke bedrijven een ‘fleet solutions powerhouse’. “Naast schaalvoordeel brengt de aankoop een uitbreiding van ons aanbod met zich mee, waardoor we banden en oplossingen aan een groter klantenbestand verkopen. Onze nieuwe positie in EMEA kan onze datatak versnellen, onze bandenbusiness verbeteren en snelgroeiende, meer winstgevende kansen op het gebied van mobiliteit in de auto-industrie mogelijk maken.”

Bridgestone stelt in het persbericht het talent en de vaardigheden van het managementteam van TomTom Telematics en zijn 670 medewerkers te respecteren. “We willen het bedrijf stimuleren en laten groeien door de huidige lijn voort te zetten. TomTom Telematics moet zijn klanten net zo succesvol blijven bedienen als in de afgelopen jaren en de nummer één positie in een snelgroeiende markt benutten”, aldus Ferrari.

Thomas Schmidt, Managing Director van TomTom Telematics, zegt dat de overgang naar Bridgestone voor klanten, leveranciers en medewerkers naadloos zal verlopen. “We kijken ernaar uit om ons ambitieuze groeiplan te versnellen en nieuwe kansen te grijpen als onderdeel van Bridgestone.”

De transactie zal naar verwachting uiterlijk in het tweede kwartaal van 2019 worden afgerond. De transactie is nog steeds onder voorbehoud van de goedkeuring van de relevante regelgevende instanties, het overleg met de vertegenwoordigende organen van de werknemers van TomTom en de goedkeuring van de aandeelhouders van TomTom.

Eind vorig jaar is TomTom Telematics door marktanalysebedrijf Berg Insight voor het vierde opeenvolgende jaar erkend als de grootste leverancier van fleetmanagement oplossingen in Europa. Een markt die nog altijd jaarlijks met dubbele cijfers groeit. René de Jong, Sales Director Benelux bij TomTom Telematics, schetste onlangs nog in een interview met TrendsinAutoleasing de groeikansen van Telematics in bijvoorbeeld de zakelijke dienstverlening.

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: Bridgestone, TomTom Telematics