Verizon Connect voert ‘A-lijst’ telematicabedrijven aan

woensdag 23 januari, 2019

Marktanalysebedrijf Compass Intelligence heeft een nieuwe ranglijst gemaakt van de 25 beste voertuigtelematica-spelers in de wereld. Naast markt- en merksterkte is er ook beoordeeld op prestaties, functies, product portfolio en klantsuccessen. Verizon Connect voert de ranglijst aan, Fleet Compleet volgt.

Klik om te vergroten

Op de zogenaamde A-lijst in de Fleet Tracking Index staan bedrijven die door middel van telematicatoepassingen complete wagenparken kunnen ondersteunen. Deze fleetmanagementbedrijven groeien de laatste jaren als kool, vooral grijze kentekens maken tegenwoordig gebruik van een ‘kastje’ in de auto ten behoeve van de planning, track & trace of om het monitoren van rijgedrag.

In totaal heeft het Amerikaanse Compass Intelligence 60 bedrijven beoordeeld, 25 bedrijven zijn op de A-lijst terechtgekomen. Het onderzoeksbureau keek daarbij niet alleen naar de prestaties en statistieken van het bedrijf, maar ook de producten en diensten werden gekwalificeerd. In totaal konden er 100 punten worden verdiend.

Verizon Connect staat bovenaan de A-lijst in de Fleet Tracking Index en behaalt een totale score van 92.3 op de index, gevolgd door Fleet Complete met een score van 90. De top5 bestaat verder uit Spireon FleetLocate, Geotab, en Omnitracs. Het Nederlandse TomTom Telematics staat op een 11de plek.

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: Compass Intel, Fleet Complete, Verizon Connect