Ervaren private leasers gaan iets vaker voor C-segment

donderdag 24 januari, 2019

Private lease blijft het domein van kleine A- en B-segment auto’s, maar particulieren die aan hun tweede leasecontract toe zijn, kiezen in toenemende mate een grotere C-segment auto. Het een en ander blijkt uit analyse van de cijfers van LeaseVergelijker van LeaseTrader.

LeaseVergelijker is de grootste, onafhankelijke vergelijkingswebsite voor zakelijk- en private leasecontracten. Vorig jaar trok de website ruim 830.000 bezoekers, 37 procent meer dan het jaar ervoor. De opmars van private lease is hierachter de motor, vertelt Shercinio Ware van LeaseVergelijker. Veel van die private leasebezoekers sluiten hun eerste leasecontract af. “Die willen geen grote risico’s nemen, soms gaat het ook om een tweede auto binnen het gezin. Pas bij mensen die aan een tweede private leasecontract toe zijn, zie je al iets vaker dat er gekozen wordt voor een grotere C-segment auto.”

Elektrische auto

Maar die ontwikkeling naar grotere private leaseauto’s gaat niet snel. Private lease blijft voorlopig het domein van kleinere auto’s. De huidige top10 van meest populaire private leaseauto’s wordt inderdaad alleen bevolkt door kleine automodellen. De Citroën C1 staat bovenaan, gevolgd door Peugeot 108 en Opel Karl. In de top20 staat er welgeteld één C-segmentauto, de Kia Niro. Wel ziet Ware de populariteit van crossovers uit het B-segment toenemen. Overigens laten particulieren de elektrische auto ook links liggen. “Elektrisch vinden particulieren niet aantrekkelijk genoeg en brengt te veel geregel met bijvoorbeeld laadpalen met zich mee”, aldus Ware.

Bij de zakelijke doelgroep scoort elektrisch dan weer wel, met dank natuurlijk aan de lage bijtelling. In de LeaseVergelijker top25 van meest populaire zakelijke leaseauto’s staan maar liefst 10 vol-elektrische auto’s. Maar verder domineert ook hier de A- en B-segment auto’s, met een enkele C-segmenter (alweer de hybride Kia Niro).

De populairste private leaseauto bij LeaseVergelijker. Klik om te vergroten

De populairste zakelijke leaseauto’s bij LeaseVergelijker. Klik om te vergroten

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: LeaseTrader, LeaseVergelijker