Minister Van Nieuwenhuizen bezoekt de leasebranche

donderdag 24 januari, 2019

De VNA ontving gisteren voor een werkbezoek de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, in het Mobility Experience Centre van ALD Automotive. De boodschap van de branche aan de minister: lease is de accelerator als het gaat om schone, zuinige én veilige auto’s.

Minister Cora van Nieuwenhuizen geflankeerd door Renate Hemerik (l) van de VNA en Carel Bal van ALD

Renate Hemerik, directeur VNA, trapte het werkbezoek af met een presentatie over de sector. Met  feiten en cijfers over de branche nam zij de minister mee ‘down under’. Zo maakte ze de minister bewust van de relevantie van de autoleasebranche. Bijvoorbeeld door de omvang van de sector en het feit dat de autoleasebranche goed is voor 48% van alle nieuw verkochte auto’s in Nederland. Maar ook door de enorme ontwikkeling van private lease en de invloed die private lease kan hebben op de elektrificatie van particuliere auto’s. Hemerik: “De autoleasebranche is zeer relevant voor de mobiliteit in Nederland en een accelerator als het gaat om schone, zuinige én veilige auto’s.”

Het thema veiligheid stond ook op de agenda. De minister benadrukte daarbij dat meer ADAS-systemen in de auto net zo’n stap van verbetering voor de verkeersveiligheid kan zijn, als destijds de invoering van de autogordel. Van Nieuwenhuizen: “Het is een verantwoordelijkheid van iedereen om stappen te zetten en de verkeersveiligheid te vergroten. Er kan veel, maar je moet wel met elkaar in gesprek om die beweging vorm te geven.”

Volgens de VNA heeft de minister duidelijk in beeld dat autoleasemaatschappijen als een ‘spin in het web’ zitten tussen consument, bedrijfsleven en overheid waar het gaat om invulling geven aan toekomstige mobiliteit. VNA heeft bij de minister benadrukt dat zij veel parallelle belangen ziet in de vraagstukken en dilemma’s die de transitie in mobiliteit met zich meebrengt.

Categorie: Overheid / Politiek
Labels: ALD Automotive, VNA