Centraal Beheer stapt in autodelen

donderdag 7 februari, 2019

In Zeist en Den Dolder is verzekeraar Centraal Beheer samen met het landelijke autodeelplatform OnzeAuto gestart met autodelen. De verzekeraar wil onderzoeken welke onzekerheden en drempels gebruikers ervaren, om uiteindelijk te komen tot de ‘deelverzekering van de toekomst’.

Afgelopen zaterdag maakten de bewoners van Den Dolder kennis met autodelen

Het deelproject heet Samen Slim Rijden Zeist en werkt in eerste instantie met 5 elektrische Nissan Leafs. De auto’s worden geleverd door leasemaatschappij Wagenplan, waarvan Centraal Beheer 50 procent eigenaar is.

Volgens Michiel Krouwer, commercieel manager Bedrijven en initiatiefnemer namens Centraal Beheer, is dit project anders dan andere deelauto-initiatieven. Het uitgangspunt is dat de auto’s ‘onze auto’s’ zijn: van groepen gebruikers, conform het uitgangspunt van deelplatform OnzeAuto. “We zien bij onze klanten een ontwikkeling van bezit naar gebruik van het voertuig. Consumenten willen gebruiksgemak en geen zorgen hebben over mogelijke risico’s. Centraal Beheer participeert in de deelmarkt om te kijken naar toekomstbestendige oplossingen om het delen makkelijker en betrouwbaar te maken.”

Maar wellicht belangrijker voor de verzekeraar: het wil komen tot een ‘deelverzekering van de toekomst’. Via het project onderzoekt het welke behoeften en vragen gebruikers hebben als het gaat om vertrouwen en zekerheid rondom het delen van auto’s.

OnzeAuto is een jaar geleden gestart.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Centraal Beheer, OnzeAuto