Volkswagen Financial Services neemt aandeel in FleetLogistics

maandag 11 februari, 2019

Het Duitse Volkswagen Financial Services neemt een 60 procents aandeel in FleetLogistics met als doel de mobiliteitsaanbiedingen voor fleetklanten te bundelen en verder te ontwikkelen. FleetLogistics – actief in 70 landen – blijft daarbij merkonafhankelijk werken.

Lars Henner Santelmann, voorzitter van de Directie van Volkswagen Financial Services AG

De resterende 40 procent van de aandelen blijft in handen van de voormalige enige aandeelhouder TÜV SÜD Auto Service GmbH, met het hoofdkantoor in München. Details over de prijs van de joint venture worden niet bekend gemaakt.

CarMobility, de bestaande dochteronderneming van Volkswagen Financial Services dat zo’n 40.000 contracten beheert bij fleetklanten, wordt ondergebracht bij FleetLogistcs. Volgens Lars Henner Santelmann, voorzitter van de Directie van Volkswagen Financial Services AG, vormt met name de sterke internationale focus van FleetLogistics een uitstekende aanvulling op de eigen wereldwijde activiteiten op het gebied van financiële dienstverlening. FleetLogistics heeft een totale portfolio van ongeveer 200.000 voertuigen. De diensten zijn onderverdeeld in drie hoofdgebieden: wagenparkbeheer, wagenparkadvies en wagenparkrapportage.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: Fleetlogistics, Volkswagen Financial Services