Lightyear wint Automotive Innovation Award

dinsdag 12 februari, 2019

Zonne-autofabrikant Lightyear heeft zowel de ‘Challenging Concepts’ als de speciale publieksprijs gewonnen tijdens de Automotive Innovation Awards 2019. De prestigieuze prijs werd uitgereikt door oud-premier Jan Peter Balkenende aan de beste Nederlandse innovaties op het gebied van mobiliteit.

Alle winnaars van Automotive Innovation Awards op rij

De Challenging Concepts-Award is speciaal voor revolutionaire nieuwe ideeën, met het potentieel om de industrie volledig te veranderen. Een groot deel van de competitie is gericht op het verminderen van de uitstoot en het toekomstbestendig maken van de Nederlandse auto-industrie, goed voor een jaaromzet van 65 miljard euro en 120.000 werknemers.

De publieksprijs is er vooral om Nederlandse innovaties met een grote impact op mobiliteit beter bekend te maken bij het grote publiek. Door enorme publieke steun nam Lightyear een vroege voorsprong in de race voor de prijs.

Volgens Lex Hoefsloot, CEO van Lightyear, heeft Nederland bewezen dat het vaak uit onverwachte hoek met grote doorbraken kan komen. “We hopen met ons team de transitie naar écht emissieloos rijden te realiseren. Het winnen van deze awards is belangrijke steun in de rug en erkenning voor het werk dat het team elke dag verzet.”

Afgelopen december opende Lightyear haar nieuwe productielocatie op de Automotive Campus in Helmond. Daar werd ook bekend dat LeasePlan de leasepartner wordt van de Lightyear One (bekijk hier ons video-interview met Erik Henstra van LeasePlan). Volgens de voorzitter van de EV Coöperatie, Jan Rooderkerk, kan de Lightyear de race naar steeds grotere batterijen doorbreken.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Automotive Innovation Award, Lightyear