Jaarcijfers ALD Automotive: ev haalt diesel bijna in

dinsdag 12 februari, 2019

Het wagenpark van leasemaatschappij ALD Automotive in Nederland is de grens van 50.000 gepasseerd; de vloot groeide vorig jaar met 24,3 procent. Opmerkelijk daarbij: het aandeel elektrische en hybride registraties heeft bijna die van diesels ingehaald.

Het hoofdkantoor van ALD Automotive in Hoofddorp

De vraag naar elektrisch & hybride vervoer in Nederland nam vorig jaar bij de leasemaatschappij toe tot 12,8 procent van de leaseregistraties. Het aantal dieselregistraties daarentegen liep terug tot gemiddeld 13 procent over het hele jaar. Volgens Jeroen Kruisweg, algemeen directeur ALD Automotive Nederland, maken bedrijven tegenwoordig werk van duurzaamheid. “En voor dit jaar verwachten we dat de vraag naar elektrisch verder toeneemt.”

Het totale wagenpark van ALD Automotive Nederland telde eind vorig jaar 49.221 voertuigen maar is inmiddels de grens van 50.000 gepasseerd. Private lease heeft net als het jaar ervoor een belangrijke bijdrage geleverd aan de groei, maar ook zakelijk is de vloot flink toegenomen, meldt ALD. De groei kwam zowel tot stand via directe verkoop onder het label ALD Automotive als indirect, via whitelabel partnerships met importeurs.

Wereldwijd groeide de vloot van ALD vorig jaar met 10,1 procent, waardoor er nu meer dan 1,6 miljoen voertuigen rondrijden. Ook daar steeg het aandeel elektrische en hybride voertuigen fors: bijna 50 procent.

Kruisweg ziet ook de vraag naar flexibele mobiliteitsoplossingen aanzienlijk groeien. “Met onze nieuwste oplossing ALD carsharing spelen we hierop in. Ook zien we voor dit jaar veel kansen voor occasion lease, voor zowel de private leasemarkt als zakelijk. Het past in de trend van meer flexibiliteit in contractduur”, aldus Kruisweg.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: ALD Automotive