Delft krijgt eerste multimodale mobiliteitshub

donderdag 14 februari, 2019

Bewoners van een nieuwbouwwijk in Delft krijgen een mobiliteitshub waar niet alleen (elektrische) auto’s worden aangeboden, maar ook elektrische fietsen en een elektrische bakfiets. Deze zijn via de app van Hely te gebruiken. Binnenkort ook in Den Haag, Haarlem, Utrecht en Rotterdam.

De eerste officiële Hely-hub in Delft. Fotograaf: Nick Steinbuch

Deze eerste multimodale mobiliteitshub van Hely is in Delft beschikbaar gesteld in samenwerking met de gemeente Delft, gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en BAM in de gebiedsontwikkeling Schoemaker Plantage. Het is de bedoeling dat een gebruiker hiermee iedere rit een ander type vervoermiddel kan kiezen en zo volledig wordt voorzien in zijn mobiliteitsbehoefte.

De gemeente Delft hoopt met deze Mobility-as-a-Service oplossing de mobiliteitstransitie een handje te helpen. “Door meerdere vervoermiddelen aan te bieden in de hub, worden consumenten gestimuleerd om een bewustere en slimmere keuze te maken,” aldus Jan Paul van Heemskerck, Directeur van Hely. “Zo kan je boodschappen halen met de bakfiets in plaats van met de auto en zijn de e-bikes zeer geschikt voor langere stadsritjes waar normaal vaak de auto voor gepakt wordt. Op deze manier is de mobiliteitshub een geschikte oplossing om parkeerdruk te verminderen en levert het een bijdrage aan een autoluwere binnenstad en een beter milieu.’’

De hub is al anderhalve maand actief en kent 82 gebruikers. De kennis en ervaring die wordt opgedaan moet worden ingezet bij het ontwikkelen van andere woonomgevingen in Nederland. Via de app van Hely zijn de vervoermiddelen van verschillende mobiliteitspartners te huur, zonder dat de gebruiker meerder accounts hoeft af te sluiten of prijsmodellen hoeft te vergelijken. Zo wordt deelvervoer toegankelijker gemaakt, denkt Hely. Het deelbedrijf start de komende maanden ook in Den Haag, Haarlem, Utrecht en Rotterdam.

Categorie: Mobiliteit / Smart Mobility
Labels: Hely, Mobiliteitshub