Verkeerd tanken vaak ten onrechte doorbelast aan werknemer

dinsdag 26 februari, 2019

Jaarlijks wordt er ongeveer 15.000 keer verkeerd getankt; één op de zes Nederlanders overkomt het weleens. Volgens VZR worden de herstelkosten van het tanken van de verkeerde brandstof vaak ten onrechte doorbelast aan de leaserijder die het overkomt.

In 95% van de gevallen dat er verkeert wordt getankt, gaat het om benzine die in een dieselauto wordt getankt. De kosten van deze vergissing kunnen oplopen tot 5.000 euro, stelt Vereniging Zakelijke Rijders (VZR) vandaag. Helemaal als de motor wordt gestart. Bij de belangenclub voor zakelijke rijders zien ze regelmatig dat werkgevers die kosten proberen te verhalen op de werknemer. Ten onrechte, stelt VZR. “Schade onder werktijd is namelijk voor de werkgever. Dus ook de kosten van het verkeerd tanken.”

Overigens vergoeden autoverzekeraars doorgaans de kosten als de auto allrisk verzekerd is. Onlangs werden er nieuwe universele namen van benzine (E5/E10) en diesel (B7) ingevoerd. Maar dit heeft dus nog geen effect gehad op automobilisten die naar het verkeerde vulpistool grijpen.

Categorie: Autoregeling
Labels: VZR