SnappCar wil dit jaar 1500 private leaseauto’s aansluiten

vrijdag 1 maart, 2019

Autodeelplatform SnappCar wil dit jaar minimaal vijfmaal zoveel private leaseauto’s aansluiten. Het sluit daarvoor overeenkomsten met Justlease, ALD Automotive, Directlease en Privatelease.com. De beslissing komt na een succesvolle pilot die 300 gedeelde private leaseauto’s opleverde.

Victor van Tol, CEO van SnappCar

De vier leasemaatschappijen waarmee SnappCar nu een overeenkomst heeft, spreken met hun leaserijders af dat zij hun auto minimaal twee keer per maand verhuren via SnappCar in ruil voor een flinke korting op de leaseprijs. Bij Leaseplan is het al sinds 2017 mogelijk dat private leaserijders hun auto delen via SnappCar. Bij een eerdere proef met Privatelease.com, net als SnappCar onderdeel van de Autobinck Group, werden 300 private leaseauto’s gedeeld. Dit jaar moeten dat er dus minimaal 1500 worden.

Snellere adoptie van autodelen

Uit de pilot bleek dat een berijder van een private leaseauto zijn of haar auto bijna twee keer zoveel verhuurt vergeleken met een gewone ‘eigen’ deelauto. Volgens SnappCar draagt het delen van private leaseauto’s dan ook bij aan de snellere adoptie van autodelen. Volgens Victor van Tol, CEO van SnappCar, zit de kracht van de gedeelde private leaseauto in het feit dat de verhuurders van begin af aan volledig gecommitteerd zijn om hun auto delen. “Dat is immers part of the deal met de leasemaatschappij. Dat zorgt voor gemotiveerde en flexibele verhuurders die, als ze eenmaal zijn gestart en de voordelen hebben ervaren, intrinsiek gemotiveerd zijn om hun auto te blijven delen. Dat is een essentiële stap op weg naar de situatie waarin mensen autodelen gaan inzetten voor hun dagelijkse mobiliteit.”

De pilot vond plaats met de Fiat 500 maar dankzij de samenwerkingen met de andere leasemaatschappijen wordt het aanbod van modellen nu uitgebreid met de Peugeot 108, Volkswagen Polo, Opel Astra, en Dacia Logan.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: ALD Automotive, Autobinck, DirectLease, Justlease, Privatelease.com, Snappcar