Sixt lanceert ‘open’ mobiliteitsplatform ONE

dinsdag 5 maart, 2019

Sixt heeft in München een het nieuwe mobiliteitsplatform ONE gelanceerd waarbij autohuur, carsharing en chauffeursdiensten in één app beschikbaar zijn. Het platform wordt tevens voor derden opengesteld zodat het kan uitgroeien tot een volwaardig MaaS-platform.

Karen van den Boom, Managing Director van Sixt Benelux

“Op ons mobiliteitsplatform ONE brengen we zaken samen die samen horen”, zegt Karen van den Boom, Managing Director van Sixt Benelux. Daarmee doelend op autohuur, carsharing en chauffeursdiensten. De bijbehorende app wordt feitelijk een digitale balie. “Je kunt de auto naar keuze selecteren vanaf 30 minuten voor de start van de huur, naar de parkeergarage zonder langs de balie te gaan en de auto direct met de Sixt-app openen.

Maar het blijft dus niet alleen bij eigen producten, het platform ONE wordt ook opengesteld voor andere mobiliteitsaanbieders of autofabrikanten. In Nederland zijn er al samenwerkingen met bijvoorbeeld taxidiensten. De technologie van het platform geeft mobiliteitspartners toegang tot de 20 miljoen Sixt klanten wereldwijd. Karen van den Boom: “Om mensen een volwaardig alternatief voor het bezitten van een eigen auto te bieden, hebben wij een open platform gebouwd en steken wij een hand uit naar alle aanbieders van moderne mobiliteit.” Die partnerintegratie is al van start bij Sixt ride, met onder andere Lyft.

400 miljard euro

Daarbij zal de autodeeldienst Sixt Share, nu alleen nog actief in Berlijn, ook in Nederland worden uitgerold. Wanneer dit precies gaat gebeuren, is nog niet duidelijk.

Door de digitalisering van het eigen productportfolio en de integratie van aanvullende partners ontwikkelt Sixt zich tot een mondiale aanbieder van individuele mobiliteit met ongeveer 240.000 auto’s, 1500 partners en meer dan één miljoen chauffeurs wereldwijd. Volgens voorspellingen van PwC is de mobiliteitsmarkt in 2030 alleen al in Europa 400 miljard euro groot. De Sixt-groep had een totaalomzet van 2,6 miljard euro in 2017 en is, naar eigen zeggen, één van de meest winstgevende aanbieders van mobiliteitsdiensten wereldwijd.

Binnenkort een uitgebreid interview met Karen van den Boom over de stomrachtige ontwikkelingen op de mobiliteitsmarkt.

Categorie: Mobility as a Service (MaaS)
Labels: Sixt, Sixt Mobility Consulting, Sixt ONE