Verizon Connect introduceert ‘diagnosetool’ bestelauto’s

dinsdag 12 maart, 2019

Verizon Connect introduceert Engine Connect, een krachtige tool die speciaal ontwikkeld is voor bestelauto’s. De tool verkrijgt kritische data rechtstreeks vanuit de motor van de bedrijfswagen en monitort op mogelijke problemen.

Engine Connect moet onder andere helpen bij het voorkomen en zo vroeg mogelijk vaststellen van potentiële mechanische problemen. “Het geeft wagenparkbeheerders een compleet overzicht van hun voertuigperformance, waardoor ze mogelijke problemen kunnen vaststellen voordat de kosten hoog oplopen”, zegt Jan Willem Doornbos, Senior Marketing Manager Central Europe bij Verizon Connect. “Met een beter inzicht in de voertuigperformance zijn we in staat klanten te helpen tijd en geld te besparen. Ook bieden we ze gemoedsrust, omdat ze dankzij de tool weten of hun bedrijfswagens optimaal werken.”

Engine Connect analyseert data die rechtstreeks afkomstig zijn van de voertuigmotor, inclusief brandstofverbruik, afgelegde afstand en diagnostische gegevens die helpen bestelauto’s met problemen te traceren, zodat er actie kan worden ondernomen. Door data te combineren met gps-locaties, krijgen klanten een volledig overzicht van de voertuigperformance.

Onlangs werd bekend dat Verizon Connect de ranglijst aanvoert van de 25 beste voertuigtelematica-spelers in de wereld. Het bedrijf peilt ook regelmatig de ‘stemming’ onder bestuurders van (bestel)auto’s. Daaruit blijkt onder andere dat bestuurders er geen probleem meer mee hebben om een ‘kastje’ in de auto te hebben.

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: Verizon Connect