Netwerk NewMotion passeert grens 100.000 laadpunten

woensdag 13 maart, 2019

Als eerste marktpartij in Europa passeert NewMotion de grens van 100.000 laadpunten in haar roaming-netwerk. Het bedrijf werkt daarbij samen met 200 partners in 28 verschillende landen. “Een belangrijke mijlpaal in ons 10-jarig bestaan”, aldus CEO Sytse Zuidema.

Daarbij zijn er in totaal 170.000 NewMotion-laadpassen in gebruik die internationale facturering met gespecificeerde btw-tarieven per land aanbiedt. Dat laatste draagt bij aan een transparante en toegankelijke laadervaring van bedrijven en particulieren, aldus NewMotion.

Sytse Zuidema, CEO van NewMotion

Volgens Zuidema is het doel van NewMotion de ervaring van elektrische rijders voortdurend te verbeteren, onder meer door het netwerk in Europa uit te breiden. “De NewMotion laadinfrastructuur en -diensten op het gebied van e-mobility dragen bij aan maximale efficiency. Een nauwe samenwerking met partners uit de hele wereld is daarbij erg belangrijk. Voor die partners en uiteraard voor eindgebruikers gaan wij ook de komende jaren nieuwe en nog betere diensten ontwikkelen. Onze V2X-lader en de Group Charge app zijn fraaie voorbeelden van hoe NewMotion werkt aan het garanderen van de best mogelijke laadervaring.”

In oktober 2017 werd NewMotion overgenomen door Shell. De synergie tussen beide bedrijven moet zorgen dat het palet aan producten en diensten van NewMotion verder wordt uitgebreid en verbeterd.

Eerder kreeg TrendsinAutoleasing Sytse Zuidema voor de camera en vroeg hem wat elektrisch rijden een fleetowner nu precies brengt. Spoileralert: kostenbesparing is (nog) niet de juiste motivatie!

Lees ook hier zijn eerdere interview over de hobbelige weg naar een volwassen EV-markt.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: NewMotion