Volvo Care Key: autodelen met snelheidslimiet

woensdag 20 maart, 2019

Volvo introduceert de Care Key, waarmee Volvo-rijders de topsnelheid van de auto kunnen limiteren voordat zij die uitlenen aan anderen. Vanaf modeljaar 2021 is de Care Key standaard in elke Volvo.

De introductie van de Care Key komt kort nadat Volvo aankondigde de topsnelheid van alle nieuwe Volvo-personenauto’s vanaf 2020 te beperken tot 180 km/uur. Håkan Samuelsson, chief executive van Volvo Cars, benadrukte dat het bedrijf een discussie op gang wil brengen over de vraag of autofabrikanten het recht hebben – of misschien zelfs de plicht – om technologie in auto’s in te bouwen die het gedrag van de bestuurder beïnvloedt. Nu zulke technologie beschikbaar is, wordt die vraag nog belangrijker.

“Wij geloven dat autofabrikanten een verantwoordelijkheid hebben als het gaat om het verhogen van de verkeersveiligheid”, aldus Samuelsson. “De snelheidsbeperking die we onlangs aankondigden, past in die gedachtegang, net als de Care Key. Veel mensen delen hun auto met gezinsleden en vrienden, maar weten niet goed of zij onderweg altijd veilig zijn. De Care Key biedt een goede oplossing en zorgt voor gemoedsrust bij de eigenaar.”

Volvo zegt momenteel ook te praten met verzekeraars in diverse landen over speciale, gunstige verzekeringsvoorwaarden voor Volvo-rijders van wie de auto is uitgerust met dergelijke voorzieningen. “Dat zou een positief gevolg moeten hebben voor de verzekeringspremie”, aldus Samuelsson.

Categorie: Verkeersveiligheid / Training
Labels: Volvo, Volvo Care Key