Vliegende start Deel.auto bij 40 ‘launching customers’

vrijdag 22 maart, 2019

Deelauto-startup Deel.auto gaat na de zomer bij een aantal bedrijven, instanties en lokale/regionale overheden grootschalige testfases uitrollen met elektrisch deelvervoer. Voor elke individuele locatie wordt een passende mobiliteitsoplossing geboden: van e-scooter en 45 km producten tot e-auto’s en bestelbussen.

Voorbeelden van ‘launching customers’ zijn Ahoy, Automotive Campus, verschillende Brainports, meerdere gemeenten, de Provincie Noord-Brabant, het Havenbedrijf Rotterdam, de Efteling, Prorail, Eindhoven Airport en de Hightech Campus in Eindhoven.

Die vliegende start is mogelijk gemaakt door Mobility Lab, een landelijk initiatief van De Verkeersonderneming, SmartwayZ.NL, gemeente Den Haag en ZO Slim Bereikbaar. Het selecteerde Deel.auto als één van de 14 startups die nieuwe mobiliteitsoplossingen mogen gaan testen bij (een selectie van) hun 40 ‘launching customers’.

Bijzonder aan het concept is dat Deel.auto op basis van een QuickScan een passende mobiliteitsoplossing voor elke locatie biedt die is afgestemd op de lokale behoefte. Denk dan aan e-scooters en 45 km producten tot elektrische auto’s en bestelbussen, van rijbewijs AM tot en met B. Dankzij het modulaire concept van Deel.auto bepaalt de behoefte per locatie de inzet van het aantal EV-producten én de mix van producten.

WeGo en EcoTap

Daarbij voorziet Deel.auto tevens in de bijbehorende laadinfrastructuur, in samenwerking met EcoTap. WeGo is leverancier van de telematicasystemen. . Verder faciliteert de Rabobank de financiering van het project en staat Interpolis garant voor de verzekering van de EV-producten. Bijzonder aan dat laatste is dat die verzekering tevens producten dekt die ook als deeloplossingen voor consumenten beschikbaar worden gemaakt.

Een centraal element in de volledige customer journey van Deel.auto vormt de Deel.auto app. Met deze app wordt enerzijds de mobiliteitsbehoefte van de gebruiker gekoppeld aan het meest geschikte EV-product op de locatie. Anderzijds koppelt de app ook de achtereenvolgende gebruikers van een EV van Deel.auto aan elkaar, om zo het sociale karakter van het deelconcept te versterken.

Andere benadering

Maik Dielissen, oprichter van Deel.auto en Autoleaseman

initiatiefnemer en founder van Deel.auto is Maik Dielissen, onder andere bekend van lease-intermediair Autoleaseman. Anderhalf jaar heeft hij gewerkt aan dit deelplatform. “Dankzij Mobility Lab heeft het nu een vliegende start gekregen. Waar veel startups eerst een plan lanceren en dat vervolgens uitwerken, hebben wij met Deel.auto een andere benadering gekozen. We hebben de afgelopen anderhalf jaar gebruikt om Deel.auto tot in detail uit te werken en te realiseren. Dat betekent dat we nu startklaar zijn en ons concept dankzij Mobility Lab direct in de praktijk uit kunnen rollen.”

Dielissen startte dit jaar ook de ‘leaseshop’ dat dit jaar als franchise organisatie ‘a la Hypotheekshop’ verder uitgerold moet worden. Lees hier ons eerdere interview met Dielissen daarover.

Categorie: Huur & Deelauto's
Labels: Deel.auto, Mobility Lab