ABAX lanceert milieurapport voor overzicht CO2-uitstoot

maandag 25 maart, 2019

Telematicabedrijf ABAX komt in haar Triplog-systeem met een milieurapport waarin klanten een overzicht krijgen van de CO2-uitstoot van elk voertuig in het wagenpark en dit kunnen vergelijken met voorgaande jaren. Het is een van de mogelijkheden om uitstoot te verminderen, aldus ABAX.

Een voorbeeld van een ABAX milieurapport. Klik om te vergroten

Het rapport moet fleetowners helpen onderzoeken waar er acties kunnen worden ondernomen om de uitstoot van het wagenpark te verminderen. Maar ook op andere vlakken kan het ABAX-Triplog systeem al worden ingezet voor een groener wagenpark, benadrukt het telematicabedrijf.

Bijvoorbeeld ABAX Driving Behaviour. Daarmee kunnen fleetowners het rijgedrag monitoren en controleren. Driving Behaviour registreert en toont rijgegevens op een eenvoudige manier. Hierdoor kan het bedrijf inspelen op trends in het rijgedrag om te zien waar trainingen en opleidingen moeten worden gegeven.

Een beter gebruik van het wagenpark helpt ook in het terugdringen van brandstofkosten en CO2-uitstoot. In Triplog wordt de real-time locatie van een voertuig vastgelegd in een geïntegreerde Google-kaart. Dit stelt in staat om werkzaamheden voor klanten te stroomlijnen en de logistieke planning effectiever te laten verlopen, aldus ABAX. “Met automatische rapportering krijgt men een duidelijk overzicht over het privégebruik van de bedrijfsauto’s na werktijd. Dit stelt onze klanten in staat om hun brandstofverbruik met maximaal 20% te verminderen.”

Categorie: Blackbox / Telematica
Labels: ABAX