Inspecteurs AutoInspectie.nl op de motor naar klant toe

dinsdag 26 maart, 2019

Drie van de twaalf auto-inspecteurs van Autoinspectie.nl gaan zich vanaf de komende maand in de Randstad verplaatsen per motor. Door de groei in aantallen inspecties bij (private)lease-rijders op locatie blijkt de motor in en rond de stad de meest efficiënte en klantgerichte oplossing.

Autoinspectie.nl, onderdeel van de AVN Group, lanceerde eerder de AutoZelfScan in 2017. Daarmee kunnen berijders zelf hun auto inspecteren. Maar het merendeel van de inspecties bij einde-contractauto’s gebeurt nog door een onafhankelijk inspecteur, meldt Wierd Meijering, directeur AVN Group. “Bij deze inspecties op locatie lopen we echter continu tegen een aantal zaken aan die het plannen van dergelijke inspecties onmogelijk maken. De drukte op de weg en het toenemend aantal files zorgen ervoor dat een traject wat normaal in een half uur kan worden afgelegd, nu regelmatig oploopt tot bijna een uur. Inspecties midden in de stad zijn door opengebroken straten, het vinden van een parkeerplek en vervolgens de hoge parkeerkosten vormen een nog grotere kostenverhogend onderdeel.”

In eerste instantie wilde AVN strategische hubs opzetten net buiten de filezone, eventueel vast bemand. Maar dit bleek kostentechnisch en wat klantvriendelijk betreft niet haalbaar. Toen kwam de ingeving om de motor in te zetten. “De ANWB heeft monteurs op de motor, Rijkswaterstaat heeft inspecteurs op de motor en de Politie- en Ambulance- diensten.  Hierop hebben wij alle opties tegen elkaar afgewogen: ongevallenrisico, kosten motor & weersinvloeden tegenover tijdsbesparing en efficiency”, aldus Meijering.

Categorie: Remarketing
Labels: AutoInspectie.nl, AVN Group