Fastned krijgt Amsterdamse beursnotering

dinsdag 9 april, 2019

Snellaadbedrijf Fastned krijgt nog voor de zomer een notering op de Amsterdamse beurs Euronext. Een stap om de ambitieuze groeiplannen voor een ​​Europees netwerk van snellaadstations te financieren. Daarnaast moet het de merkherkenning en profiel van Fastned versterken richting investeerders, zakelijke partners, klanten en werknemers.

De Fastned infographic… klik om te downloaden

Sinds haar start in 2012 heeft Fastned een netwerk van 91 snellaadstations gebouwd, waarvan 80 stations in Nederland, 11 in Duitsland en het eerste station in het Verenigd Koninkrijk staat op het punt ​​te worden geopend.

Maar Fastned heeft uitbreidingsplannen voor nog andere landen in Europa, met een focus op België, Zwitserland (waar het onlangs een aanbesteding won voor 20 locaties) en Frankrijk. Het bedrijf zegt een unieke positie te hebben om te profiteren van de mega-trend naar volledige elektrificatie van mobiliteit. Overheidsbeleid is hun doorgaans gunstig gestemd, fabrikanten investeren groot in nieuwe, volledig elektrische auto’s, consumenten willen in toenemende mate overstappen en de batterijprijzen dalen. Daarnaast is er een toenemende laadsnelheid mogelijk. Allemaal redenen voor Michiel Langezaal, CEO van Fastned, verder in te zetten op groei. “Snellaadstations zijn belangrijke infrastructuur die tijdig kan opschalen om tegemoet te komen aan de rap groeiende vraag naar laadinfrastructuur. In het licht van deze ontwikkelingen vinden we dat het juiste moment daar is om op Euronext Amsterdam te noteren. Deze notering geeft extra financieringsflexibiliteit en biedt meer beleggers de mogelijkheid om te investeren in de mega-trend van elektrificatie van mobiliteit.”

50 medewerkers

Fastned is momenteel genoteerd op het handelsplatform Nxchange in Nederland maar is dus nu van plan om in de eerste helft van 2019 op Euronext Amsterdam te noteren. Fastned heeft momenteel 50 medewerkers, werkzaam in Amsterdam en de kantoren in Keulen, Londen en Gent, waarvan het overgrote deel gericht is op de groei van de bedrijfsactiviteiten. In het licht van de voorgestelde notering van Euronext Amsterdam zal het bestuur van Fastned bestaan ​​uit twee leden, zijnde Michiel Langezaal, één van de oprichters en Chief Executive Officer, en Niels Korthals Altes, de Chief Commercial Officer en Head of Funding.

Tegelijkertijd is Fastned bezig met de oprichting van een raad van commissarissen, die zal worden voorgezeten door Bart Lubbers, één van de oprichters van Fastned en momenteel lid van de raad van bestuur. De raad van commissarissen zal daarnaast bestaan uit twee extra onafhankelijke leden. Alle aandelen in het kapitaal van Fastned zijn in handen van de Fastned Administratie Stichting, die op zijn beurt certificaten van aandelen uitgeeft aan beleggers. Deze structuur werd op 7 maart 2014 geïmplementeerd en blijft bestaan ​​na de notering van Fastned op Euronext.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Fastned