MobyPark wint eerste Automotive Innovation Award

woensdag 21 januari, 2015

Het parkeerplaats-deelsysteem MobyPark is de winnaar van de Automotive Innovation Award (AIA) 2015. “Het systeem brengt de deeleconomie naar de parkeerplaatsen”, aldus de jury.

mobypark_AIAGisteren werden voor het eerst de Awards uitgereikt. De twee overige finalisten waren E-One en Stanyl Diablo.

Volgens de vakjury is MobyPark een echte voortrekker binnen de Nederlandse mobiliteitssector omdat het concept past bij de toekomst van mobiliteit, direct toepasbaar is en daarmee grote impact heeft op de sector.

MobyPark blaast ‘leven in dood kapitaal’ en biedt de innovatie ‘gemak en handelingsperspectief aan de consument in een businessmodel dat specifiek is toegesneden op de Nederlands markt”, aldus juryvoorzitter Leo Kusters (Managing Director Transport en Mobility TNO Nederland).

Het concept is inmiddels al geïmplementeerd in de Nederlandse markt.

Met de tweejaarlijkse uitreiking van de AIA willen de vijf initiatiefnemers (RAI Vereniging, Bovag, LeasePlan Nederland, AutomotiveNL en Roland Berger Strategy Consultants) bijdragen aan een snellere en betere verspreiding van belangrijke innovaties binnen de sector.

Categorie: Parkeren
Labels: Automotive Innovation Award, MobyPark