Pon-medewerkers (VWPFS) proberen leasefiets uit

vrijdag 12 april, 2019

Leasemaatschappijen bieden in toenemende mate hun klanten een leasefiets aan, Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS) wil nu ook de eigen medewerkers op de leasefiets. Waarbij het de bedoeling is dat de werknemers minimaal 2x per week op de fiets naar het werk toekomen.

Zo’n 50 e-bikes zijn er onlangs uitgedeeld aan de werknemers van ‘s lands derde grootste leasemaatschappij VWPFS. ‘Uiteraard’ van het merk Gazelle, onderdeel van het Pon-concern. Het betreft een pilot: de werknemers mogen de e-bike zeven maanden lang uitproberen. Waarbij de fiets dus ook daadwerkelijk gebruikt moet worden.

VWPFS speelt hiermee, naar eigen zeggen, in op de trend dat werkgevers in toenemende mate mobiliteitsoplossingen aanbieden in plaats van enkel een auto of km-vergoeding. Werknemers vinden dit een belangrijke arbeidsvoorwaarde en het sluit aan op bedrijfsdoelstellingen omtrent duurzaamheid en vitaliteit. Overigens verwacht menig partij dat de leasefiets straks een flinke stimulans krijgt als volgend jaar de nieuwe, fiscale regeling geldt voor de fiets van de zaak. Er komt een vaste bijtelling van 7 procent.

VWPFS-medewerkers met hun nieuwe leasefietsen

Categorie: Fiets / e-bike
Labels: VWPFS