Shell rolt snellaadnetwerk versneld uit

woensdag 17 april, 2019

Het komende jaar voegt Shell tweehonderd extra Shell Recharge-snelladers toe aan haar netwerk van elektrische oplaadpunten, laat het bedrijf vandaag weten. Daarnaast, voor mensen die nog niet elektrisch kunnen rijden, kan de uitstoot worden gecompenseerd.

In zakelijke markt had Shell al een uitgebreid compensatieprogramma. Het is een onderdeel waarbij het energiebedrijf fleetowners volledig wil kunnen ontzorgen als het gaat om het klimaatneutraal maken van hun wagenpark. Shell wil een actieve rol spelen in de versnelling van de Nederlandse energietransitie, stelt Hilmar van den Dool, general manager Retail in de Benelux en Frankrijk. “Ook in Nederland moeten we energie efficiënter gebruiken en overstappen naar energie met een lagere CO2-uitstoot. Daarom pakt Shell de emissies van haar eigen activiteiten aan, maar willen we ook de uitstoot die onze producten veroorzaken bij gebruik door consumenten aanpakken. We willen onze klanten de mogelijkheid geven hieraan mee te doen.”

Eén cent extra

Het compensatieprogramma kan op drie manieren. Voor deelnemers aan Miles & Me, het Air Miles-spaarprogramma van Shell, kan dit zonder extra kosten. In dat geval compenseert Shell de volledige CO2-uitstoot van iedere liter brandstof vanaf de winning van ruwe olie tot en met het verbruik van de brandstof. Ook klanten die kiezen voor Shell V-Power, kunnen zonder extra kosten compenseren, omdat Shell de volledige CO2-compensatie op zich neemt. Klanten die kiezen voor de reguliere brandstoffen rijden voor één cent extra per liter CO2-neutraal. De klant betaalt daarmee voor de compensatie van de CO2-uitstoot door verbruik van de brandstof in de auto en Shell neemt de compensatie van de CO2-uitstoot vanaf de winning van ruwe olie tot aan de benzinepomp voor haar rekening.

Het komende jaar voegt Shell voor haar klanten met een elektrische auto tweehonderd extra Shell Recharge-snelladers toe aan haar netwerk van elektrische oplaadpunten. Van den Dool: ”We zien de markt voor elektrische mobiliteit groeien. Daar spelen we op in door de installatie van deze snelladers op Shell-stations. Shell heeft met NewMotion al het grootste Nederlandse netwerk van laders op kantoor en thuis en zal met deze investering ook beschikken over een groot netwerk voor de elektrische auto onderweg.”

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Shell, Shell Recharge