Schade-event over positie ketens en zelfstandig schadebedrijf

donderdag 25 april, 2019

De schadesector is sterk in beweging. Overnames zijn aan de orde van de dag en er wordt volop van schadeketens gewisseld. Ondertussen is de vraag naar personeel groter dan ooit, evenals het werkaanbod. Wat betekent dat voor de positie van de ketens en het zelfstandige schadebedrijf? Op het schade-event van Automotive Insiders van 8 mei komen deze vraagstukken uitgebreid aan bod.

De inrichting van de schadesector gaat op de schop, dat is kortgezegd de mening van Ronald van de Stolpe, Business Insurance Manager bij Volkswagen Pon Financial Services. Zowel het zelfstandige schadebedrijf als de bij de ketens aangesloten bedrijven ontkomen er niet aan.  De consequenties zullen pittig zijn, ook voor de ketens. Het waarom en hoe die veranderingen eruitzien en hoe erop te reageren komt aan bod in zijn bijdrage.

De golf van overnames en wijzigingen van franchisenemers bij de schadeketens maakt dat er weer ruimte ontstaat te kijken naar je eigen vestigingslocatie en die van de aangesloten schadebedrijven bij de ketens. Is de huidige locatie nog wel optimaal? Wat valt er te winnen door het verplaatsen van je locatie en hoe richt je als keten je optimale netwerk in? Walrick Smits, sr. business consultant location intelligence NL, bij RetailSonar, praat de deelnemers bij.

Frans Ditmer, directeur Geevers Auto Parts, gaat zijn visie op merkerkend schadeherstel geven en de nieuwe strategie van Geevers uit de doeken doen waarbij ook de overname door Autodis aan de orde komt. Een overname die “veel nieuwe mogelijkheden biedt, die in hoog tempo uitgerold zullen gaan worden”, aldus Frans Ditmer.

Paul Klaessen, hoofd arbeidscommunicatie bij Defensie, weet wat het is om gebrek aan technisch personeel te hebben. Hoe verleid je jongeren om bij defensie aan de slag te gaan? Paul Klaessen doet zijn inspirerende verhaal en komt met praktische tips.

Schade-ondernemer Pieter van Rijnsoever runt een onafhankelijk universeel schadeherstelbedrijf. Heel bewust opereert hij geheel onafhankelijk van welke verzekeraar of sturende partij dan ook. Merkerkenningen heeft Van Rijnsoever niet. Juist die onafhankelijkheid biedt hem de mogelijkheid te bepalen hoe en tegen welk uurloon een auto hersteld wordt.

De presentatie is in handen van Hans Groenhuijsen en Ric van Vugt.

Klik hier voor meer informatie en om aan te melden!

Categorie: Evenementen
Labels: Automotive Insiders