ALD automotive sluit zich aan bij MaaS Alliance

maandag 29 april, 2019

ALD Automotive heeft zich aangesloten bij de internationale MaaS Alliance, een publiek-private samenwerking met als doel een gezamenlijke aanpak voor Mobility as a Service uit te rollen. De samenwerking telt 75 leden, waaronder ook leasemaatschappij Arval.

ALD wil met het lidmaatschap de samenwerking met andere partijen op het gebied van MaaS intensiveren. Het sluit, volgens John Saffrett, Deputy CEO van ALD, volledig aan op de strategie van ALD Automotive om innovatie, experimenten en partnerships met belangrijke spelers binnen het mobiliteits-ecosysteem te bevorderen. “Nu de mobiliteitssector door nieuwe trends en technologieën snel verandert is een gemeenschappelijke aanpak noodzakelijk voor consumenten die meer flexibiliteit in hun reismogelijkheden en controle over hun totale mobiliteitskosten verwachten.”

De alliantie houdt zich bezig met het creëren van een open markt en een succesvolle implementatie van MaaS binnen Europa. Daarvoor is integratie nodig van de verschillende mobiliteitsdiensten, zoals openbaar vervoer, auto- en fietsdeelinitiatieven, taxidiensten, autoverhuur en autolease. MaaS maakt het mogelijk om deze mobiliteit flexibel en on demand af te nemen en te betalen.

De Alliance telt op dit moment 75 leden en richt zich op 3 pijlers: gebruikerswensen en regelgeving, open markt ontwikkeling en technologie. Vanuit de leasesector zijn alleen ALD en sinds kort ook Arval vertegenwoordigd. Enkele andere bekende partijen zijn Europcar Mobility Group, Achmea, Connekt en Reach Now, voortgekomen uit de nieuwe samenwerking tussen BMW en Mercedes.

Categorie: Mobility as a Service (MaaS)
Labels: ALD Automotive