Integrale aanpak tegen stijgende verzekeringspremies

maandag 6 mei, 2019

Moove Connected Mobility (Moove) en Prodrive Academy lanceren een integrale aanpak waarbij telematica en training worden ingezet om de veiligheid op de weg te verbeteren en de lasten te verlagen. Nodig om bijvoorbeeld de stijgende verzekeringspremies tegen te gaan.

Volgens Han Arts, Sales Director van Moove, zijn de kosten bij veel wagenparken hoog door bekeuringen, verkeerde manoeuvres, kleine schades en indirecte kosten zoals juridische kosten of doorbetaling. “Het ontbreekt daarbij vaak aan inzicht, Moove zet telematica in om dat te verkrijgen. We verzamelen en analyseren relevante data, zoals acceleratie, gordelgebruik, routes van bestuurders, snelheid en belgedrag. Zo zien we waar de risico’s zitten en kunnen we adviseren over te nemen maatregelen.”

Door de samenwerking met Prodrive Academy, de specialist in online en offline rijvaardigheidstrainingen, kan nu concreet worden bijgestuurd bij problemen. Naast analyse en advies is bij die integrale aanpak is ook ‘training en beloning’ onderdeel. “We trainen waar de pijn zit”, zegt Mark Maaskant, eigenaar van Prodrive Academy. “Door de samenwerking bundelen we niet alleen veel kennis en ervaring, we bieden ook concrete resultaten bij het verlagen van de schadelast, we creëren bewustwording en verhogen de veiligheid voor werknemers op de weg.”

Diversiteit

Ook is er aandacht om optimaal rendement te halen uit geavanceerdere rijhulpsystemen (ADAS) of nieuwe aandrijfvormen, zoals elektrisch. Arts: “De diversiteit binnen een wagenpark wordt steeds groter. “Elektrisch, scooters, nieuwe systemen en technologieën. We zien dat bestuurders vaak niet precies weten hoe ze er mee moeten omgaan.”

Beide partijen hebben de cijfers in ieder geval achter zich: 502.000 ongelukken in 2018, 23.000 ernstig gewonden en een smartphone-gebruik in het verkeer van 42%. Met als gevolg onder meer hoge verzekeringspremies.

Eerder dit jaar bundelde Prodrive al zijn activiteiten onder de nieuwe noemer van Prodrive Academy. Eerder interviewde TrendsinAutoleasing Maaskant over het gebrek aan kennis bij fleetowners, leasemaatschappijen en dealers als het gaat om elektrisch rijden. Lees hier het interview ‘Elektrisch én veilig rijden als business case’.

Categorie: Verkeersveiligheid / Training
Labels: Moove Connected Mobility, Prodrive Academy