LeasePlan met deel-app Tess speciaal voor private lease

maandag 6 mei, 2019

LeasePlan heeft de nieuwe app ‘Tess’ gelanceerd waarmee privélease-klanten hun auto’s kunnen delen met vrienden en familie. De app zal in eerste instantie voor een periode van zes maanden in Nederland worden getest onder 100 private leaseklanten van LeasePlan.

De app laat alleen geselecteerde vrienden en familieleden toe tot de auto. Die kunnen de auto boeken en krijgen ook de locatie van de auto te zien. In de app kan verder alle relevante administratie worden bijgehouden, zoals betalingen en brandstofkosten. Volgens Michel Alsemgeest, Chief Digital Officer van LeasePlan, is Tess ontwikkeld om de tegenzin van consumenten om hun auto’s te delen te overwinnen. “Tess maakt autodelen alleen mogelijk met je vrienden en familie, dus de vertrouwenskwesties, die veel mensen ervan weerhouden om hun auto te delen, is er niet meer. De leasekosten kunnen gelijk over alle deelnemers worden verdeeld of kunnen worden berekend op basis van een uurtarief. Dat kan zelfs met de terugbetalingsapp ‘Tikkie’. Het maakt private lease bovendien nog betaalbaarder.”

Klanten ontvangen bij Tess een tracking ‘beacon’ en een tankcard van Travelcard. Die laatste is gekoppeld aan de app (waarin Google Maps zit geïntegreerd) waardoor de brandstofkosten centraal worden geregistreerd en verdeeld onder de gebruikers. Tess maakt bovendien gebruik van de nieuwste spraakherkenningstechnologie: chauffeurs kunnen via Google Assistent met Tess praten op hun mobiele telefoon of smartwatch, of via Google Home.

Categorie: Private lease / Privélease
Labels: LeasePlan