Pilot ALD Automotive: betalen met Tank app

dinsdag 7 mei, 2019

ALD Automotive en Ease2pay zijn een pilot gestart waarmee zowel zakelijke als privéleaserijders hun brandstof betalen met een app. Daarmee kan vanuit de auto worden betaald. De eerste gebruikerservaringen zijn positief, aldus de leasemaatschappij.

Voor het gebruik van een tankpas bij de kassa is het nodig veel informatie te onthouden; de kilometerstand, de pincode, het pompnummer. Met de Ease2pay app hoeven gebruikers alleen maar uit te stappen om te tanken. Aangekomen bij het tankstation herkent de app de locatie. De klant selecteert in de app het pompnummer, vult de kilometerstand vanachter het stuur in en betaalt vervolgens direct in de app.

Digitaliseren van diensten speelt een grote rol bij ALD om leaserijders te ontzorgen, stelt de leasemaatschappij. Het gaat dan vooral om diensten die dagelijks relevant zijn voor leaserijders, zoals tanken. Van daaruit kunnen er eenvoudig nieuwe diensten worden toegevoegd zoals mobiel betalen voor parkeren. De leasemaatschappij richt zich met deze dienst vooral op de private lease gebruikers, zelfstandigen en MKB-klanten.

Een ander voordeel van een app is dat er geen handeling van plastic meer is. Leaserijders kunnen gelijk bij ontvangst van de nieuwe leaseauto de app installeren en tanken. Er hoeft geen plastic pas meer te worden verstuurd.

Categorie: Brandstof- & mobiliteitskaarten
Labels: ALD Automotive