Alphabet maakt genomineerden Leaseauto van het Jaar bekend

donderdag 9 mei, 2019

Voor de drieëntwintigste keer maakt leasemaatschappij Alphabet zich op voor de verkiezing Leaseauto van het Jaar. De twaalf genomineerden zijn bekendgemaakt, verdeeld in vier categorieën. Waarbij ev geen aparte productgroep is maar volop meedingt met de rest.

Van de twaalf genomineerden zijn er drie vol-elektrisch: de Tesla Model 3, de Audi E-Tron en de Jaguar I-Pace. Die bevinden zich in de ‘hogere’ categorieën Business+ en Executive. Maar Alphabet verwacht dat binnen drie jaar het aandeel van EV in iedere categorie, dus ook Economy en Business,  fors zal groeien. “Onderzoek wijst uit dat meer dan de helft van de leaserijders positief is over elektrisch vervoer en dat over drie jaar zo’n 40% van de rijders elektrisch zal rijden. Anticiperend hierop benaderen we de elektrische auto dan ook niet als aparte productgroep, maar als een volwaardig alternatief voor auto’s uit dezelfde categorie”, aldus de leasemaatschappij.

In de aankomende weken zullen de auto’s worden beoordeeld door een vakjury. Daarnaast kan het publiek zijn keuze maken via een online stemming. Met de visie van de leasemaatschappij en de eindgebruiker wordt de verkiezing door zowel rationele als emotionele argumenten onderbouwd, is het idee erachter. Vakspecialisten van Alphabet beoordelen de auto’s op basis van uitgebreide deskresearch, eigen data, historie en ervaringen op het gebied van sales, inkoop, onderhoud en verkoop van gebruikte auto’s. Bij het publiek zullen merkimago, design en het gebruiksgemak een belangrijkere rol spelen.

De bekendmaking van de winnaar vindt plaats tijdens de Nationale Autoshow van BNR op 24 mei. Stemmen op de auto’s kan hier!

Genomineerd voor 2019:

Economy              Ford Fiesta, Peugeot 208 en VW T-Cross

Business               Ford Focus, Peugeot 508 en Toyota Corolla

Business+             BMW 3-Serie, Tesla 3 en Volvo V60

Executive             Audi E-Tron, BMW X5 en Jaguar I-Pace

Categorie: Leasetoppers
Labels: Alphabet, Leaseauto van het Jaar