Friesland Lease laat voorruiten Tesla’s versterken

vrijdag 10 mei, 2019

Friesland Lease laat momenteel de voorruiten van een selecte groep leaseauto’s versterken door het aanbrengen van de gepatenteerde glasversterker C-bond NanoShield. Deze coating moet vooral de gevolgen van steenslag tegengaan.

Door het toenemende glasoppervlak van de huidige generatie auto’s en doordat deze autoruiten uitgerust zijn met sensoren, camera’s en het kalibreren hiervan, nemen de prijzen voor vervanging van een autoruit fors toe. Toon Sanders van Nnocoatings uit het Brabantse Oosterhout ziet de belangstelling voor ‘zijn’ duurzame glasversterker de laatste tijd dan ook fors toenemen. Sanders is de Europese agent van de coating die door het Amerikaanse C-Bond Systems is ontwikkeld.

Inmiddels is Friesland Lease gestart met een pilot waarbij het de C-Bond NanoShield aanbrengt bij premium merken zoals Tesla en Jaguar I-Pace. Niet alleen moet het reparatiekosten besparen, ook de leaserijder moet besparen op het eigen risico en de auto staat minder vaak bij de garage. Sanders: “Als we met ons product een slordige 100.000 autoruiten per jaar in Nederland kunnen uitsparen mogen we dit best als een ‘disruptive’ product omschrijven.”

C-bond NanoShield is genomineerd voor de Dave Bebelaar Award van de stichting Duurzaam Repareren dat vanaf deze maand onder het label ‘Groen Gedaan!’ opereert.

Categorie: Schadeherstel / ROB
Labels: C-bond NanoShield, Nnocoatings