AutoHaarhuis wordt distributeur elektrische e.GO

maandag 13 mei, 2019

AutoHaarhuis is zojuist officieel benoemd tot Nederlands distributeur van het jonge Duitse automerk e.GO uit Aken. Door zijn formaat en door een consumentenadviesprijs vanaf € 16.150,- is het bij uitstek de ideale, elektrische auto voor zorgorganisaties, aldus het autobedrijf.

De e.Go moet zelfs een boost geven aan betaalbaar elektrisch rijden, meldt het persbericht. De auto kan via een gewoon stopcontact binnen een paar uur opgeladen worden. De productie van de Duitse voorbestellingen van de e.GO Life First Edition is kortgeleden gestart en de eerste exemplaren zijn inmiddels afgeleverd. Het aantal te bouwen auto’s zal geleidelijk worden verhoogd en de eerste voor ons land bestemde modellen arriveren begin 2020.

Bij AutoHaarhuis in Geesteren en Almelo wordt nu gewerkt aan de verkoop- en serviceorganisatie en het distributienetwerk. Deze zomer gaat de Nederlandse e.GO-website live, met daarin de mogelijkheid om de auto te reserveren en te bestellen. Er komen straks drie uitvoeringen: de e.GO Life 20, 40 en 60. Ze verschillen van elkaar door batterijformaat, actieradius, acceleratievermogen, uitrusting en prijs. Zo heeft de goedkoopste versie in Duitsland een 14,5 kWh-accu waarmee de auto 100 km ver komt (WLTP). De sterkste variant heeft een actieradius van 145 km en moet daarvoor 7 uur aan het (gewone) stopcontact.

Aankomende vrijdag en zaterdag is de e.GO al wel te bewonderen in de showroom van AutoHaarhuis in Geesteren. Het autobedrijf heeft namelijk (nog) een feest te vieren: deze week werd het ‘BOVAG Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar’.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: AutoHaarhuis, e.Go Life