Next Urban Mobility (Pon) opent mobiliteitshub

woensdag 15 mei, 2019

Na de mobiliteitshub van Hely krijgt Amsterdam Noord nu ook een mobiliteitshub van Pon-startup Next Urban Mobility. Het biedt naast elektrische auto’s ook (bak)fietsen en scooters. Daarnaast is er een mobiliteitskaart voor gebruik van het openbaar vervoer.

De hub, HUUB genaamd, komt in de drijvende woonwijk Schoonschip in Amsterdam-Noord. Zo’n 46 huishoudens van deze nieuwbouwwijk zijn de eerste gebruikers. Via de HUUB-app kunnen bewoners met hun smartphone verschillende abonnementen afsluiten, afgestemd op hun persoonlijke behoefte. Na de keuze voor het juiste vervoermiddel bij de reis, wordt de elektrische auto, (bak)fiets of scooter met een QR code van het slot gehaald. Ook is er, gezien de vele verhuizingen in het gebied, een elektrische bestelauto. Als in de loop van dit jaar meer bewoners hun nieuwe woning betrekken, wordt het aantal elektrische auto’s uitgebreid en komen er ook 4 Urban Arrow e-bakfietsen en 4 Unu e-scooters bij.

Next Urban Mobility ontwikkelt, implementeert en beheert mobiliteitshubs voor de zakelijke- en de particuliere markt. Het is een initiatief van Pon. Een andere hub-aanbieders die de laatste tijd van zich laat horen, is Hely. Na Delft is ook in de wijk Buiksloterham in Amsterdam Noord vorige maand een mobiliteitshub met elektrisch deelvervoer geopend. Maar via de app van Hely zijn vervoermiddelen van verschillende mobiliteitspartners te huur, zonder dat de gebruiker meerdere accounts hoeft af te sluiten of prijsmodellen hoeft te vergelijken. Hubs zijn ook populair bij gemeenten; velen zijn bezig met het ontwikkelen van nieuwe hubs.

Categorie: Mobiliteit / Smart Mobility
Labels: HUUB, Mobiliteitshub, Next Urban Mobility