IBM krijgt voet in autoland dankzij connected diensten

maandag 20 mei, 2019

IBM lijkt steeds meer voet te krijgen in de automotive-land, vooral door de groeiende complexiteit van connected diensten, meldt het IT-bedrijf. Volkswagen, Moovster en het Nederlandse Vinturas hebben sinds kort een samenwerking met IBM.

Digital Reinvention in automotive, volgens IBM. Klik om de studie te downloaden

Zo gebruik Moovster de IBM Cloud om zijn nieuwe Mobility-as-a-Service platform te beheren. Vinturas, een in Nederland opgericht Europees automotive platform, gebruikt IBM Blockchain technologie om de volledige supply chain inzichtelijk te maken. Volkswagen schakelt IBM in om de target van 1 miljoen elektrische voertuigen in 2025 te halen. Het moet ook wereldwijd alle financiële processen stroomlijnen. Dochter Seat zet IBM in om hun ‘Mobility Advisor’ verder te ontwikkelen, een soort navigatiesysteem waarbij verschillende soorten vervoer aan elkaar worden gekoppeld en dat ook rekening houdt met files en slechte weersomstandigheden.

Volgens een IBM-studie zal de toekomst van de automotive vooral bestaan uit ‘mobility services’ die in nauwe samenwerking met consumenten zijn ontwikkeld. Daarvoor zijn hybride cloud en AI oplossingen nodig, inclusief IoT en blockchain, aldus IBM.

Categorie: Mobility as a Service (MaaS)
Labels: Connected Car, IBM