Arno Veenman is Mobiliteitsmanager van het Jaar 2019

dinsdag 21 mei, 2019

Arno Veenman van de Volksbank is zojuist uitgeroepen tot Mobiliteitsmanager van het Jaar 2019 op Fleet Mobility Live. Hij volgt Gertjan Sybrandi op als winnaar van de 2018 editie. Veenman was een van de drie genomineerden, naast Jeroen Brink en Tamara Giezen. 

Arno Veenman, adviseur expertise HR bij de Volksbank

De vakjury vertelt over hun keuze voor Arno Veenman: “Arno is een projectmanager en rekenmeester met een groot mandaat in de organisatie. Hij heeft een duidelijk visie op het mobiliteitsbeleid van de Volksbank en is in staat geweest deze visie te vertalen tot een praktische roadmap waarin hij ambitieuze doelstellingen niet uit de weg gaat. Bovendien: Arno beheerst het spel van stakeholdermanagement om veranderingen door te voeren als geen ander en heeft daarmee een mooi integraal mobiliteitsbeleid gerealiseerd.”

Daarnaast prijst de jury Arno voor zijn open houding richting kennisdeling. “Arno maakt dankbaar gebruik van (externe) kennisplatforms en van de kennis van de Anders Reizen coalitie partners, maar staat ook open om zijn kennis en ervaring te delen met andere bedrijven.”

CO2-reductie van 50 procent

De Volksbank heeft al in 2016 besloten dat eind 2020 over de hele bedrijfsvoering een CO2-reductie van 50 procent behaald moet zijn. Dat geldt dus ook voor mobiliteit van alle 3.000 medewerkers. “We begonnen met drie EV’s en in twee jaar tijd zijn 81 van de in totaal 280 leaseauto’s een EV”, aldus Veenman. Begin dit jaar is ook de aangepaste woon-werkregeling doorgevoerd. Per dag mag een medewerker kiezen of de NS Business Card wordt gebruikt, of voor een vergoeding wordt gekozen. “Eerst moest dat voor de lange termijn gekozen worden. De kilometervergoeding is 9,8 ct/ km met een max van 40 km voor een enkele reis. Koos je een keer voor de trein moest je dat zelf betalen en die vergoeding is minder dan het treinkaartje kost. De drempel is nu verlaagd om met de trein te komen. De helft van de werknemers komt overigens al met het OV.” Tot 10 km krijgen medewerkers helemaal geen km-vergoeding meer, behalve als je fietst, dan krijg je 13 ct/km. Op de planning staat nu ook het beleid rond zakelijk vervoer aan te pakken.

De vakjury van de Mobiliteitsmanager van het Jaar verkiezing bestaat uit Tineke de Wolf (Eneco), Daan Bieleveld (DSM), Arjen Juurlink (FrieslandCampina), Ronald Postma (Syndesmo), Gertjan Sybrandi (Stedin) en Henk Winckens (Enexis).

 

Categorie: Evenementen
Labels: Mobiliteitsmanager van het Jaar