NewMotion en Renault samen in partnership

dinsdag 21 mei, 2019

NewMotion is de preferred partner van Groupe Renault op het gebied van laadoplossingen voor Renault’s volledig elektrische Z.E. lijn. Het laadbedrijf gaat de hardware leveren voor de nieuwe Renault Edition Home laadpunten, die beschikbaar komen in 19 Europese landen.

De nieuwe laadpunten worden momenteel gepresenteerd op EVS32, wat heet het belangrijkste e-mobiliteit event ter wereld te zijn. Renault voert momenteel de elektrische modellen Zoe, Kangoo Z.E., Master Z.E. en Twizy. Voor al deze modellen zijn laadpalen ontwikkeld.

Volgens Sytse Zuidema, CEO van NewMotion, is de samenwerking een grote stap vooruit in de ontwikkeling van e-mobiliteit. “Renault geldt als pionier op het gebied van e-mobiliteit en heeft elektrisch rijden meer mainstream gemaakt. We zijn erg verheugd over deze samenwerking.”

Eric Feunteun, Electric Vehicle Program Director van Groupe Renault, benadrukt dat met deze one-stop-shop elektrisch rijden toegankelijker maakt. “Wij kunnen onze klanten nu niet alleen voorzien van een elektrisch voertuig, maar ook direct van een hoogwaardig, slim laadpunt van NewMotion.”

NewMotion levert twee verschillende typen laadpunten voor Renault: de Home Basic | Renault Edition en de Home Advanced | Renault Edition. Ze bieden maximaal 11kW en worden geleverd met Dynamic Power Management om automatisch de stroomverdeling tussen het huis en het laadpunt te optimaliseren. De Home Advanced | Renault Edition wordt geleverd met toegangscontrole en Wi-Fi verbinding, voor optimaal laadmanagement.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: NewMotion, Renault