Hybrids moeten zorgen voor CO2-besparing bij CSU

donderdag 23 mei, 2019

Schoonmaakbedrijf CSU vervangt haar dieselpark voor hybride Toyota’s. Jaarlijks gaat Toyota Nederland 80 tot 100 hybride modellen leveren aan CSU. Het moet een CO2-besparing opleveren van 25 procent.

Jan Christiaan Koenders (l), Managing Director Louwman & Parqui B.V. en John van Hoof, voorzitter raad van bestuur CSU en Tzorg. FOTO: RAMON MANGOLD/ NFP

De Toyota Hybrid modellen (Yaris en Corolla) voor CSU worden gebruikt door de rayonmanagers van het schoonmaakbedrijf en de zorgcoördinatoren van zusterbedrijf Tzorg. Het huidige park bestaat vooral uit diesels. Aangescherpte duurzaamheidsdoelstellingen hebben het bedrijf doen besluiten de hybridetechniek van Toyota te omarmen. “Bovendien sluit het groene imago van Toyota uitstekend aan bij de kernwaarden van onze eigen organisatie”, aldus John van Hoof, voorzitter van de raad van bestuur van CSU.

Toyota ziet in haar hybrides een prima alternatief voor diesels, helemaal nu met de nieuwe Corolla op de markt die er ook is in een sterkere variant met 180 pk. Het Japanse merk claimt dat het mogelijk is tot 50 procent van de rijtijd elektrisch te rijden met deze ‘zelfopladende hybride aandrijflijn’. Elektrificatie is meer dan alleen de volledig elektrische auto, schetste manager Fleetsales & Leasing, Michel Dudok, tijdens Fleet Mobility Live voor de camera van TrendsinAutoleasing.

Categorie: Milieu / CO2-besparing
Labels: Toyota, Toyota Corolla