MoveMove-laadsleutel moet elektrisch rijden impuls geven

dinsdag 4 juni, 2019

De nieuwe, eigen laadsleutel van MoveMove (van MultiTankcard) moet de overstap naar elektrisch laden voor ondernemers makkelijker maken. Vooral dankzij de geavanceerde app en het transparante prijsmodel, waarbij geladen kan worden bij alle openbare laadpalen in Nederland.

Volgens Patrick Roozeman, directeur van MultiTankcard, hikken veel zakelijke rijders aan tegen een elektrische auto vanwege onzekerheid over de beperkte actieradius, oplaadlocaties en prijzen. Het aantal laadpalen voor elektrische auto’s mag de afgelopen drie jaar dan gestegen zijn van 26.000 tot 38.000, duidelijker is de markt er niet op geworden. “Er is een wildgroei aan laadpalen en aanbieders, en over de tarieven voor elektrisch laden bestaat veel onduidelijkheid. Als ondernemer heb je daarnaast ook te maken met allemaal verschillende apps, pasjes en facturen voor zakelijke reiskosten, helemaal als je ook regelmatig gebruik maakt van parkeren, de wasstraat en openbaar vervoer.”

De oplossing van MoveMove stelt elektrische rijders in staat om bij elke openbare laadpaal in Nederland de auto te laden. In de app zijn de dichtstbijzijnde laadpalen én hun actuele beschikbaarheid te vinden. De gebruikers krijgen alle gemaakte kosten in één overzicht en op één factuur, ongeacht bij welke aanbieder ze hebben geladen.

Geen verborgen kosten

Daar komt bovenop dat MoveMove per kWh géén extra kosten berekent. Roozeman: “De meeste aanbieders van laadsleutels berekenen voor het laden bij andere laadpaalaanbieders extra roamingkosten per kWh. Wij gaan voor maximale transparantie, dus geen verborgen kosten. Je betaalt dus de tarieven van de laadpaalaanbieder, net zoals je met onze tankpas de pompprijs betaalt.” Gebruikers ontvangen naast de MoveMove-laadsleutel ook een autopas voor tanken, autovloeistoffen, parkeergarages en de wasstraat. “Soms heb je vervangend vervoer nodig, of je rijdt hybride. Dan wil je ook kunnen tanken”, legt Roozeman uit. “Met deze oplossing wordt de zakelijke reiziger op alle gebieden ontzorgd.”

Eerder rolde MTc haar eigen onafhankelijke laadpas uit waarmee leasemaatschappijen de kans krijgen een meer ‘eigen’ ev-dienstverlening op te tuigen. Als eerste onafhankelijke partij is MTc voor elektrische laden sinds kort een volwaardige Mobility Service Provider (MSP) geworden. Waar het in de brandstoffenmarkt begon met merkonafhankelijke passen en pas later de brandstofleveranciers kwamen met hun merkgebonden tankpassen, is het in de markt van elektrisch laden precies omgekeerd gegaan.

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: MoveMove, MTC, MultiTankcard