Koopman Logistics neemt ACM Fleetforce over

dinsdag 4 juni, 2019

Met de overname van ACM Fleetforce biedt Koopman Logistics een compleet pakket aan diensten voor fleetowners. ACM Fleetforce is al meer dan 15 jaar specialist in poolbeheer en beschikt over een eigen chauffeursdienst, opslagfaciliteiten en werkplaats.

Koopman heeft per 28 mei alle aandelen van ACM Fleetforce uit Putten overgenomen, meldt het bedrijf vandaag. Volgens Willem Prinsen, CEO van de Koopman Logistics Group, is ACM Fleetforce een uitstekende aanvulling op de huidige automotive diensten op het gebied van autotransport, – opslag en remarketing. “Deze overname stelt ons in staat om ons dienstenpakket te verbreden en meer oplossingen te kunnen bieden, die waarde toevoegen voor onze huidige en toekomstige klanten.”

De huidige mede-eigenaar en directeur van ACM Fleetforce, Mark van der Lingen, blijft betrokken bij het bedrijf. “Als ACM Fleetforce zijn we de afgelopen zo gegroeid dat een volgende stap nodig is om onze dienstverlening verder te verbeteren en uit te breiden. Met de kennis en ervaring van Koopman kunnen we die stap maken.”

Klanten van Koopman zijn automobielfabrikanten, importeurs, leasemaatschappijen en grote fleetowners. Begin april kwam het bedrijf nog in het nieuws met het nieuws blockchain-technologie in te zetten om logistieke processen in het vervoer en opslag van nieuwe en gebruikte (lease)auto’s volledig te digitaliseren. Hiermee kunnen, volgens het bedrijf, kostenbesparingen worden gerealiseerd in de logistieke keten. Koopman is ook de partij achter het remarketingcentrum van LeasePlan, Carnext (kijk hier naar een video-impressie).

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: ACM Fleetforce, Koopman Logistics