Jaguar Land Rover samen met BMW in elektrische aandrijving

vrijdag 7 juni, 2019

Jaguar Land Rover (JLR) en BMW Group slaan de handen ineen voor de ontwikkeling van een volgende generatie Electric Drive Units (EDU’s), melden de bedrijven. Het moet leiden tot meer efficiency in onderzoek, ontwikkeling en productieplanning en schaalvoordelen op inkoop.

Beide merken hebben al elektrische auto’s, BMW met het i submerk en JLR heeft de Jaguar I-PACE. De samenwerking houdt niet in dat auto’s in gezamenlijke fabrieken gebouwd gaan worden. Alleen de elektrische aandrijvingen (EDU’s) worden ontwikkeld door een team van Jaguar Land Rover- en BMW-experts in samenwerking met de twee merken, zodat het karakter van de EDU naadloos aansluit op dat van het betreffende model. Deze EDU’s zullen ook niet gezamenlijk, maar in de eigen fabrieken worden geproduceerd.

Het doel is om toekomstige elektrische aandrijftechniek naar een hoger niveau te brengen en daarmee ook de grootschalige uitrol van ACES-voertuigen (Autonomous, Connected, Electric, Shared) te versnellen. Door intensief samen te werken, moeten beide autoproducenten ook profiteren van meer efficiency door gezamenlijk onderzoek, ontwikkeling en productieplanning. Schaalvoordelen worden behaald dankzij de gezamenlijke inkoop in de gehele toeleveringsketen.

Categorie: Marktcijfers / brancheberichten
Labels: BMW, Jaguar Land Rover