Verbruikscijfers Mazda Skyactiv-X Motor bekend

dinsdag 11 juni, 2019

Mazda heeft officieel zijn revolutionaire Skyactiv-X benzinemotor gelanceerd in de Mazda3 en straks ook in de gloednieuwe Mazda CX-30. Deze nieuwe 2.0 liter benzinemotor met ‘dieselprestaties’ krijgt een verbruik van 4,3 liter per 100 kilometer met een CO2 emissie van slechts 96 g/km.

De Mazda3 sedan: WLTP verbruik van 4,3 liter per 100 kilometer en een CO2 emissie van 96 g/km

Feest op de burelen van de Nederlandse importeur van Mazda. De nieuwe motor, die onlangs door manager Fleetsales & Lease Jaap van der Velde van Mazda Motor Nederland tijdens het Fleet Event voor een zaal vol met fleetmanagers werd ‘voorgesteld’, blijft in ieder geval onder de 100 gram, een belangrijke grens in menig autoregeling. Alle handgeschakelde versies beschikken over een energielabel A.

De 2.0 liter, viercilinder Skyactiv-X motor met Mazda’s unieke Spark Plug Controlled Compression Ignition (SPCCI) technologie is ’s werelds eerste commerciële benzinemotor die de vonkontsteking van een benzinemotor combineert met de compressieontsteking van een diesel. De motor voorziet, volgens Mazda, in een combinatie van de soepele prestaties van een benzinemotor en de superieure respons van een dieselmotor. De krachtbron beschikt over een maximaal vermogen van 180 pk en een maximum koppel van 224 Nm.

De Mazda is ook standaard uitgerust met een 24-V mild-hybrid systeem dat het brandstofverbruik eveneens terugdringt. Per 1 juli is de vanafprijs van de ‘gewone’ Mazda3 met Skyactiv-G 122 benzinemotor € 27.660,- rijklaar. De Skyactiv-X motor heeft een meerprijs van € 950,- ten opzichte van de versies met Skyactiv-G en is beschikbaar op alle uitvoeringen. Later deze week worden meer details bekend, onder andere ook over de CX-30.

Categorie: Leasetoppers
Labels: Mazda, Mazda CX-30, Mazda Skyactiv-X