“Beleggen in elektrisch rijden niet eenvoudig”

donderdag 29 januari, 2015

Terwijl elektrisch rijden op het punt staat door te breken, is het nog nauwelijks een interessante beleggingstrend, meldt Robert Schuckink Kool, directeur van Trend Invest op de website dekritischebelegger.nl. Beleggen in elektrisch rijden blijkt nog niet zo eenvoudig.

Tesla heeft al meerdere malen de verwachtingen van analisten met betrekking tot winst en omzet overtroffen. En ook het Nederlandse FastNed, dat in hoog tempo een netwerk van snelladers opbouwt, is een duidelijk bedrijf dat inhaakt op de trend van elektrisch rijden. Maar voor de belegger is er weinig keus, stelt Schuckink Kool.

elektrisch_EVBeleggen in autofabrikanten zoals BMW en Renault, die beiden volop inzetten op elektrische mobiliteit, is volgens de directeur van Trend Invest geen ‘zuivere play’ op elektrisch rijden. Daarvoor maakt EV een te klein deel uit van de totale productie van de fabrikanten.

Aardmetalen

“Beleggers zouden verder kunnen kiezen voor batterijfabrikanten, zoals de Franse Saft Groupe of het Japanse GS Yuasa. Maar die produceren dan weer niet uitsluitend batterijen voor elektrische auto’s.  Ook is er de mogelijkheid om via MKB-beurs NPEX te beleggen in Fastned. Maar deze beurs is klein en illiquide”, aldus Schuckink Kool op dekritischebelegger.nl

Wel zien beleggers de mogelijkheden om bijvoorbeeld via een tracker te beleggen in zeldzame aardmetalen nodig bij de productie van elektrische auto’s. Maar of die metalen nodig blijven? “Al met al blijkt dat beleggingen vinden die daadwerkelijk aansluiten bij deze trend nog niet zo eenvoudig is. Maar de doorbraak van elektrische auto’s lijkt niet te stuiten. Ik hoop dan ook dat er snel meer mogelijkheden komen, zodat u als belegger een graantje mee kan pikken.”

Categorie: Elektrisch rijden / Plug-in
Labels: Fastned, Tesla