Discreet laden met de verborgen laadpaal

donderdag 13 juni, 2019

Hidden, dat is de naam van het laadpunt ontwikkeld door de Utrechtse startup Blue Current en wordt aangeboden door energiebedrijf Essent. Voor iedereen die op zoek is naar een discrete oplaadmogelijkheid…

De Hidden is een 22kW AC laadpunt dat is te bedienen met plug and charge of via een app voor de smartphone. De gebruiker kan er voor kiezen om de stroomkosten te verrekenen via de laadpas of zelf te declareren via een declaratie-overzicht. Maar belangrijker in dit concept: er is geen (ontsierende) laadkast aan de muur of paal op de oprit. Er komt alleen een kabel uit de muur, de laadtechniek zit weggewerkt in de meterkast. “Het oog wil tenslotte ook wat”, aldus Arnoud Fontein, oprichter van Blue Current.

Het discrete oplaadpunt past binnen de visie van Blue Current, dat vorig jaar deelnam aan de startup competitie bij Essent gericht op innovatieve oplossingen in het energie- en mobiliteitsdomein: automobilisten moeten overal kunnen laden. Ook thuis op een manier waarbij het laadpunt niet zichtbaar is. “Door de samenwerking met Blue Current vergroten we ons aanbod aan slimme mogelijkheden waarmee iedereen, op zijn eigen manier, kan meedoen aan de energietransitie”, zegt Stella Brenninkmeijer, directeur Marketing Development van Essent.

De Hidden kost 995 euro en kan ook worden geleverd met Dynamic Load Balancing, zodat men snel kan laden zonder overbelasting van de thuisinstallatie.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Blue Current, Essent, Hidden