Driven Award voor slimme mobiliteitsoplossingen

donderdag 29 januari, 2015

Op de Automotive Campus in Helmond wordt op 1 april de eerste Driven Award uitgereikt voor bedenkers van slimme mobiliteitsoplossingen. Tot 9 februari kunnen bedrijven hun oplossing indienen.

De award is een initiatief van de gemeente Helmond en de Automotive Campus Helmond. Maar ook ideeën van buiten de regiogrenzen zijn welkom, benadrukt de organisatie. “Het belangrijkste is dat ze bewijzen dat je voor slimme mobiliteit niet in de grote wereldsteden, maar gewoon in Helmond moet zijn: City of Smart Mobility.”

De eerste Driven Award wordt 1 april uitgereikt

De eerste Driven Award wordt 1 april uitgereikt

De inzendingen moeten aan drie criteria voldoen. Allereerst moet het innovatief zijn, een oplossing die nog niet eerder in deze vorm is toegepast. Het idee moet ook meerwaarde bieden op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, comfort en/of een vlotte verkeersdoorstroming. Als laatste moet het zichtbaar zijn: de oplossing is daadwerkelijk gerealiseerd en past bij Helmond als City of Smart Mobility.

Alle voorgedragen oplossingen worden beoordeeld door een deskundige jury bestaande uit: Ewit Roos (TU/e), Ferry Smith (ANWB), Joelle van den Broek (DITCM), Gert Blom (BBZOB) en Erik de Vries (gemeente Helmond). Uit de inzendingen kiest de jury maximaal10 genomineerden. De winnaar wordt 1 april tijdens het slotevent van de Automotive Week bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Driven Award.

Naast de Driven Award 2015 zal ook een Driven publieksprijs en Driven aanmoedigingsprijs voor jonge ondernemers worden uitgereikt. Voor deelnemers die meedingen naar de aanmoedigingsprijs hoeft het project nog niet zichtbaar te zijn. Een goed uitgedacht concept met businessplan voldoet, zolang het maar raakvlakken heeft met slimme mobiliteit.

Klik hier voor meer informatie / aanmelden.

Categorie: Prijzen & Awards
Labels: Automotive Campus Helmond, Driven Award, smart mobility