Allego wint aanbesteding 1.000 laadpalen

vrijdag 14 juni, 2019

Allego gaat in de provincies Groningen en Drenthe 1.000 openbare laadpalen plaatsen, beheren en onderhouden. Dat is de uitkomst van de aanbesteding van beide provincies en 21 deelnemende gemeenten. De laadpalen worden voorzien van 100 procent duurzame energie.

De provincies Groningen en Drenthe stimuleren een snelle omslag naar elektrisch rijden en vergroten daarom het aantal publiek toegankelijke laadpalen. De 1000 laadpalen – met 2000 laadpunten – kunnen in 21 deelnemende gemeenten geplaatst worden, tussen 1 juli 2019 en 1 juli 2022. De grote omvang van het aantal laadpunten leidt tot een gunstige laadprijs van 29 cent per kWh inclusief btw, aldus Allego.

Bijzonder aan deze aanbesteding is de vrije leverancierskeuze. Vanaf eind dit jaar kunnen elektrische rijders hun eigen energieleverancier kiezen die gekoppeld is aan hun laadpas. Door slimme technologie in de laadpalen kan straks elke energieleverancier stroom leveren aan zijn klanten via een eigen laadpas. Daarmee krijgen elektrische rijders de mogelijkheid stroom te gebruiken van bijvoorbeeld het zonnepark van de lokale energiecoöperatie.

Inwoners van de deelnemende gemeenten zonder een eigen oprit kunnen vanaf 1 juli makkelijk en snel online een laadpaal aanvragen voor hun elektrische auto op www.openbaarladen.nl. Ook forenzen die hun elektrische auto op straat moeten parkeren kunnen een laadpaal aanvragen. De laadpaal komt in de straat of iets verderop te staan, altijd op loopafstand van de woning of het bedrijf.

Categorie: Laadinfrastructuur
Labels: Allego